23.01.2015 09:05

Ako používať a k čomu sú dobré lazúry a oleje

Vyznáte sa v ponuke farieb, lazúr, lakov a olejov? Týchto prípravkov je na trhu nepreberné množstvo, ale my vám to uľahčíme. Pripravili sme pre vás prehľad základných prostriedkov k ochrane a zušľachtenie dreva od Remmers.

Olejové lazúry

Olejové lazúry HK-Lasur

Tento názov je pre spotrebiteľov trochu zavádzajúci. Jedná sa o lazúry na báze rozpúšťadiel, kde je spojivom alkydová živica, teda zmes mastných kyselín a olejov. V katalógu Remmers ide napríklad o HK-Lasur, prípravok 3v1, ktorý plní funkciu impregnácie, medzivrstvy a finálneho náteru. Používa sa napríklad na ošetrení plotov, drevených fasád apod.

Bezfarebné náteryBezfarebné nátery

Pokiaľ chcete zachovať prírodný vzhľad dreva, ale cez to ho ošetriť, potom použite najprv impregnáciu (napríklad HK–Lasur. Holzschutz–Grund, alebo Holzschutz–Creme) a ako finálny transparentný náter použite Langzeit Lasur UV+.

Vonkajšie olejové náter

Oleje pre vonkajšie použitie doporučujeme zvlášť na ochranu exotických drevín. Napríklad Pflege-Öl sa vyrába v odtieňoch Teak, Douglasien (piniové drevo), Lärche (smrekovec) alebo Bangkirai. Výhodou je priaznivá cena a nevýhodou nutnosť častej obnovy náteru (2x ročne).

Viac o zložení a použití zmienených prípravkov si prečítajte v našom článku Lazúry, oleje a ich použitie.

Tvorba webových stránek eBRÁNA s.r.o. Webové stránky a kvalitní CMS

Farby na drevo | Fasády domov | Izolácia | Omietky | Penetrácia | Sanácia | Stavebná chemia